Annex 6 
of the RA Finance Minister’s  Order N667-A  
dated August <<02>> 2013


ANNOUNCEMENT 
REGARDING CLARIFICATION OF PRE-QUALIFICATION ANNOUNCEMENT
 ON COMPETITIVE DIALOGUE 

The text of the announcement is herewith approved by the Evaluation Committee Decree N 10 dated February 8, 2016 and is published in accordance with Article 26
 of the Law on Procurement of the Republic of Armenia
 
COMPETITIVE DIALOGUE PROCEDURE CODE - N SCWE of RA MoA-CDSA-N 15/1
The Client, namely the State Committee of Water Economy of the Ministry of Agriculture of the Republic of Armenia, located in 13a, Vardanants Street, Yerevan, 0010, Republic of Armenia, below presents the questions and clarifications in regards with Pre-Qualification Announcement Regarding Competitive Dialogue Procedure Code N SCWE of RA MoA-CDSA-N 15/1.

Question 1: Is it acceptable and doesn’t it create unequal competition, if the company, which has submitted an application for pre-qualification procedure (Annex N2.2, point “2) Professional experience, sub-point b)” fulfils one of the requirements of pre-qualification by being as a member of the consortium, while it forms a new consortium with one (or more) company for fulfilling other points of the requirements?

Question 2: With regards to the clarification provided by you for question 4 from previous questions, we would like to clarify that this question does not refer to the participant, who is already declared bankrupt, but to the participant towards whom the process of bankruptcy has commenced. Please clarify in this context.    

Question 3: Apart from the above mentioned, in order to have a clearer picture, we would like to ask you to answer the following question as well: after pre-qualification can the pre-qualified company establish a new consortium with another pre-qualified company or with the consortium of pre-qualified companies, or with a third party, which has not participated in pre-qualification process?

Question 4: Is the company, which has provided services with a consortium in water systems management, operation and maintenance projects in the territory of the Republic of Armenia with duration of not less than 5 years, eligible to participate in the pre-qualification with a consortium, not having not less than 50% participation in it (consortium)?
Question 5: Please clarify if according to article 8. * pre-qualified bidders included in the list by the Evaluation Committee are eligible to participate further in the procurement process only individually or if pre-qualified bidders are entitled to participate in the procurement process by joining efforts as a consortium with another pre-qualified bidder or with a third party (not included in the list of the pre-qualified bidders). In the affirmative, does this change subject to prior approval of the client or to mere notification?
Question 6: Please confirm that according to the clarification of the question received on 21.01.2016, the dates taken into account for the calculation of the 15 year period prior to the publication of the announcement provided for in article 9.2 b), are the 15 December 2000 until the 15 December 2015. 
In addition, could you please clarify the meaning of the clarification to the question received on 26.01.2016 and confirm if the period of reference mentioned in article 9.2 b) is fifteen years (15.12.2000 until 15.12.2015) or do you amend the reference period in sixteen years (15.12.1999 until 15.12.2015) ? 
The date of receiving the questions:  04.02.2016, 05.02.2016
Clarification 1: It doesn’t create unequal competition and it is regulated by point N 6 of the pre-qualification announcement.
Clarification 2: Apart from the restrictions defined under point N 3 of the pre-qualification announcement, other restrictions are not envisaged towards participants.
Clarification 3: No.
Clarification 4: Yes. 
Clarification 5: Individually.
Clarification 6: Should be taken into account the clarification, provided on 26.01.2016 to the question dated 21.01.2016. The same time-period was considered in the clarification provided on 02.02.2016 to the question dated 26.01.2016. 

To receive additional information regarding this announcement, please contact Mr. Arayik Mnatsakanyan, Procurement Coordinator.

Tel.: (+374-10) 540229
E- mail: arayik.mnatcakanyan@gmail.com
Other required information: ____________

The Client: State Committee of Water Economy of the Ministry of Agriculture of the Republic of Armenia 

